Top
Image Alt

Austria

austriAustria

Europa

Kodi shtetit: AT

Kryeqyteti: VIENA
Popullimi: 8,2 mln
Sipërfaqe: 83.871 Km²

Ambasada në Shqipëri

Ambasada Austriake Tiranë
Rruga Xibrakeve 4, Tirana
Tel: (+355/4) 22 74 855
Tel: (+355/4) 22 74 856
Fax: (+355/4) 22 33 140

Situata shëndetësore

  • Struktura sanitare

Cilësia dhe sasia e objekteve shëndetësore lokale është e shkëlqyer. Çdo lloj i ilaçeve është në dispozicion në nivel lokal.

Sëmundje të pranishme

Gjendja shëndetësore në përgjithësi është e shkëlqyer. Sidoqoftë, encefaliti i borxhit është endemik në vend. Rekomandohet, këshilla paraprake mjekësore, vaksinimi kundër encefalitit të shenjës për ata që duan të vizitojnë, sidomos në verë, pyje dhe pyje ose të praktikojnë aktivitete në natyrë.

Vaksinimet e detyrueshme

Nuk kërkohen vaksina

Siguria

Nuk regjistrohen pika të veçanta kritike në aspektin e rendit publik.

Shkalla e krimit në Vjenë është më e ulët se në qytetet e tjera evropiane.

Transporti

Patenta: Nevojitet patenta internacionale

Siguracioni shqiptar nuk është i vlefshëm në Austri